Начало НОВИНИ Американският сенат оправда Тръмп при втори импийчмънт

Американският сенат оправда Тръмп при втори импийчмънт

0

Тази събота, 13 февруари, Сенатът на САЩ обяви Доналд Тръмп за невинен по обвинението за „подстрекателство към въстание“ във втория политически процес, който се води срещу бившия президент.  

Общо 57 сенатори подкрепиха импийчмънта, докато 43 го отхвърлиха. За одобрението му са необходими поне 67 гласа от Сената.

На 13 януари Камарата на представителите на САЩ одобри импийчмънта на Тръмп. Тази инициатива получи подкрепата на 232 членове на Камарата, докато 197 показаха своето отхвърляне.

Около 10 от гласовете за импийчмънт принадлежат на членове на Републиканската партия и това е рекорден брой конгресмени, гласували срещу президента, който е бил кандидат за собствената им партия.

При първия опит за импийчмънт бившият президент беше обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса след телефонен разговор с украинския си колега, по време на който се твърди, че е притиснал Владимир Зеленски да разследва Джо Байдън.

След като знае решението, бившият президент на републиканците, който беше забранен за социални мрежи и мълчеше след напускането си от властта на 20 януари, отпразнува решението и осъди процеса като „поредната фаза на най-големия „лов на вещици в историята“ на САЩ, съобщи Франс прес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук