Начало БЪЛГАРИЯ Републиканци за България се противопоставя на провеждането на Луковмарш

Републиканци за България се противопоставя на провеждането на Луковмарш

1
„За спирането на Луковмарш се призовава многократно през последните години, но многократно станахме свидетели на провеждането му. За най-голямо съжаление, въпреки деклараците на леви и десни политически формации организаторите и тази година ще преминат със своя марш по софийските улици. Освен всичко останало, той е и в разрез с противоепидемиологичните мерки, свързани с коронавируса. В демократична държава като България, е недопустимо да се провеждат събития, които привличат неонацисти и екстремисти от цяла Европа.
Недопустимо е да се отправят послания на омраза, в разрез с характера на народа ни, който многократно в годините назад е доказал смелостта и човечността си.
Маршът представлява факелно шествие, обикалящо улиците на София, идеализиращо Христо Луков, спорна личност в българската история. Генерал Луков открито подкрепял „Закона за защита на нацията”, който лишава евреите по онова време от граждански права – закон в противоречие на Търновската конституция. Днес организаторите на Луковмарш заявяват, че провеждат събитието от патриотизъм, докато обикалят с чужди знамена и униформи улиците на столицата на България.
Без съмнение, събитие като Луковмарш не трябва да се случва в началото на третото десетилетие на 21-ви век. Нека не забравяме, че България е държавата, която спасява 50 000 евреи.“ 
Tова заявиха от ПП „Републиканци за България“. 
Предишна статияДоц. Мангъров: Никой не носеше маска при свинския грип, някой манипулира хората безобразно
Следваща статияМладежите от Републиканци за България ще са част от промяната за вземане на правилните решения

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук