Начало НОВИНИ Вирусолозите призовават за пълно затваряне в Италия заради варианти на коронавирус

Вирусолозите призовават за пълно затваряне в Италия заради варианти на коронавирус

0

Някои италиански експерти, включително Валтер Рикарди, поискаха този понеделник, 15 февруари, новото правителство на икономист Марио Драги да приложи поне един месец общо ограничение, за да намали кривата на делата, предвид напредъка в ръста на инфекциите с британския вариант на коронавируса.

„Трябва да прдължи толкова дълго, колкото е необходимо, за да се намали заболеваемостта. Може да са две, три, четири седмици, зависи от това кога е постигната целта ”, обясни Рикарди пред италианските медии.

Според експерта това решение ще трябва да бъде придружено от укрепване на системите за проследяване и ваксинация.

„Надявам се, че новият министър-председател приема и върви в тази посока“, добави Рикарди, който обясни, че не е избрал отново пълно затваряне, защото „някои министри не се съгласиха за приемането на такива силни мерки“.

Друг от най-важните вирусолози в страната, който е работил в управлението на първата вълна в района на Венето, Андреа Кризанти, напълно се съгласи с Ричиарди.

„20% от заразените имат английския вариант и процентът е предназначен да се увеличи. Трябваше да се затвори страната през декември, предотвратявайки всичко това. Сега сме в беда „, обясни Кризанти в интервю, публикувано днес във вестник „La Stampa“.

За Crisanti е необходима твърда и незабавна блокада, з да се предотврати превръщането на английския вариант в преобладаващ и да има „опустошителни последици, както в Англия, Португалия и Израел“. 

В допълнение към затварянето на всичко той потвърди, че „трябва да се стартира национална програма за наблюдение на вариантите“, преди да добави, че „там, където са намерени бразилски и южноафрикански варианти, са необходими пълни затваряния, а не червени зони“.

Също така, президентът на научната фондация Gimbe, Нино Картабелота, призова за „пълна блокада за две седмици, която ще намали кривата, за да се възобновят случаите на проследяване. В противен случай ще е необходимо да се продължи с временните затваряния“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук