Начало НОВИНИ Италианския парламент даде вот на доверие на кабинета на Марио Драги

Италианския парламент даде вот на доверие на кабинета на Марио Драги

0

Горната камара на италианския парламент даде вот на доверие на кабинета на Марио Драги. Това стана минути преди полунощ италианско време след заседание, продължило през целия изминал ден с изказвания на над 60 сенатори. Днес е вотът на доверие в Камарата на депутатите.

Сенатът на Италия гласува доверие на правителството на Марио Драги  с 262 гласа ”за” срещу 40 „против” и двама въздържали се.

Без „Братя на Италия”, някои сенатори от „Пет звезди” и други гласували отрицателно или въздържали се, Драги получи според очакванията абсолютно, широко и разнородно политическо мнозинство на 8 партии. В изказването си пред сенаторите, включило 1893 думи в рамките на час, премиерът Марио Драги поиска от партиите национална отговорност, за да излезе успешно Италия от здравната и икономическа криза вследствие на пандемията.  Като приоритети в програмата му са ваксинирането срещу нея, образованието, данъчното облагане, природната среда и редица реформи, свързани с плана за възстановяване.

Драги ясно подчерта проевропейския и атлантически характер на кабинета и че „подкрепата му означава споделяне на необратимостта на избора на еврото“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук