Начало БЪЛГАРИЯ Сергей Игнатов: България е малка брънка от веригата на фалшивите новини

Сергей Игнатов: България е малка брънка от веригата на фалшивите новини

0
България е малка брънка от веригата на фалшивите новини и недоверието. Така проф. Сергей Игнатов коментира, че страната ни не е изключение за негативното отношение към ваксинациите. Във Франция отношението към ваксините не е много положително, даде пример той.

По думите му трябва всеки човек да се замисли са собствения си живот и за този на хората около него. „Ходим по улиците и не виждаме този ефект на пандемията, но в същото време умират хора“, смята професорът.

„Ние сме живи благодарение на ваксините. Египет, например, до 1988 г. са били 42 млн. население. Сега са около 100 млн., защото решиха проблемите с детската смъртност именно с ваксинирането“, каза още проф. Игнатов по bTV.

Той отчете, у нас ваксинирането вървяло добре и даде пример с Литва, където живее от години.

„Там ваксинирането още е на ниво средно училище, но тук се ваксинирах като преподавател. Ваксинират се не просто преподавателите, а администрацията, охраната и всички желаещи служители в учебните заведения“, коментира Игнатов.

Според него малките деца са най-ощетени от ситуацията с коронавируса заради онлайн обучението.

„Човек когато има перспективата на изминалия живот си казва една-две години, не съм се променил кой знае колко“, казва Игнатов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук