Начало НОВИНИ Френският елит е изправен пред скандали със сексуално насилие

Френският елит е изправен пред скандали със сексуално насилие

0

Анна Тумазоф избра мощен хаштаг, за да подчертае сексуалното насилие във висшия френски колеж по политически науки. Science Po – учебната площадка за президенти на страната, политици и администратори – стана #SciencesPorcs (Science Pigs).

„Тази история е много френска“, каза Ана. „Защото става въпрос за страхотни училища; става въпрос за култура на изнасилване; става въпрос за елегантността на мълчанието – това е много френско.“

Оттогава активистът на социалните медии е получил повече от 400 съобщения от настоящи и бивши студенти на Science Po. Те описват сексуални посегателства и изнасилвания, предимно от състуденти, които според тях не са приети на сериозно от колежа.

„На някои им беше казано, че това не е най-лошото нещо на света, че животът продължава“, каза Ана. Други бяха обвинени в клевета. Някои бяха смятани за лъжци. 

Истории като тази не са нови и не са уникални за Science Po. Но тя вярва, че те привличат по-широко внимание сега, защото колежът вече е под светлините на прожекторите за нещо друго.

Франция беше разтърсена от поредица от обвинения за кръвосмешение, включващи публични личности през последните няколко седмици, започвайки миналия месец с публикуването на книга на Камий Кушнер, в която тя обвини своя втори баща Оливие Дюамел, че е малтретирал брат си близнак като дете .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук