Начало НОВИНИ За днес са насрочени две съдебни заседания по дела срещу Алексей Навални

За днес са насрочени две съдебни заседания по дела срещу Алексей Навални

0

За днес са насрочени две съдебни заседания по дела срещу опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални. И двете заседания ще се състоят в сградата на Бабушкинския районен съд в Москва.

Преди обед състав на Московския градски съд ще гледа жалбата на Алексей Навални срещу решението на Симоновския районен съд от 2 февруари. Тогава Навални беше осъден ефективно на 2 години и 8 месеца затвор заради многократни нарушения на изпитателния срок на условната му присъда за мошеничество от 2014г. 

През 2017 г. Европейският съд по правата на човека обяви присъдата за несправедлива, а тази седмица настоя Навални да бъде освободен. В ранния следобед трябва да започне четвъртото заседание по дело за клевета срещу ветеран от Великата отечествена война, подсъдим по което отново е Навални. 

През лятото опозиционерът нарече „позор за страната и предатели“ 94-годишния военен ветеран Игнат Артьоменко и още няколко участници в агитационен клип в подкрепа на президентските поправки в конституцията. Прокуратурата настоява Навални да бъде глобен с 950 000 рубли или около 12 500 долара.

Предишна статияСАЩ официално се присъединиха обратно към Парижкото споразумение за климата
Следваща статияНФСБ поиска президентът да смени турското име на връх Мусала на Свети Иван Рилски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук