Начало НОВИНИ Американски самолет разпръсква отломки от двигатели над домовете в Денвър

Американски самолет разпръсква отломки от двигатели над домовете в Денвър

0

Самолет на Boeing разпиля отломки над жилищен район близо до Денвър, след като един от двигателите му се повреди при излитане.

Boeing 777 с 231 пътници и 10 екипажа на борда успя да се върне безопасно и да кацне на летището в Денвър. Няма съобщения за наранявания.

Полицията в град Брумфийлд публикува снимки на това, което изглежда е предната част на корпуса на двигателя в предната градина на дом.

Пътниците на борда описаха „голяма експлозия“ малко след излитането.

Полет 328, самолет на Обединените авиолинии, пътуващ към Хонолулу, претърпя провал в десния си двигател, съобщи Федералната авиационна администрация (FAA).

Един пътник, който е бил в полета, каза пред агенция AP, че пилотът е дал съобщение, когато е имало силен взрив.

„Самолетът започна да се тресе силно и ние загубихме височина и започнахме да слизаме надолу“, каза Дейвид Делусия.

Той добави, че той и съпругата му са сложили портфейлите си в джобовете си, така че „в случай че все пак слезем, да можем да получим лична карта“.

Снимките, публикувани онлайн, показват, че димът се движи от двигателя. Едно видео, очевидно заснето от самолета, показва запален двигател и лишен от корпуса му.

Инцидентът е станал малко след 13:00 местно време (20:00 GMT) в събота.

Полицията на Брумфийлд призова жителите да не докосват или преместват отломките. FAA и Националният съвет за безопасност на транспорта ще проведат разследване.

Един от жителите на Брумфийлд каза пред CNN, че е видял как отломките падат от самолета и се е приютил с децата си.

Не е ясно какво е причинило запалването на двигателя. Неизправности на реактивни двигатели не се случват често, но те могат да бъдат причинени от въртяща се част, като лопатка на турбина, отчупване и пробиване на външния капак. Самолетът, Boeing 777-200, е произведен преди 26 години.

В същия ден като инцидента в Денвър, повреда на двигателя на 30-годишен товарен самолет Boeing 747 видя отломки да падат върху град в Холандия. Части от онова, което изглеждаше като лопатки на турбините, кацнаха в град Мерсен. 

Самолетът, тръгнал от Маастрихт за Ню Йорк, кацна безопасно в Лиеж в съседна Белгия.

По информация на БиБиСи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук