Начало НОВИНИ Първият месец на Джо Байдън: запис на укази и препъни камъни в...

Първият месец на Джо Байдън: запис на укази и препъни камъни в Конгреса

0

Започна с пълна скорост и се натъкна на Конгреса. През първия си месец на власт президентът на САЩ Джо Байдън подписа протокол с укази и възстанови спокойствието във Вашингтон, но също така трябваше да предположи, че няма да е лесно да предаде най-амбициозните си планове.

Байдън празнува месец в Белия дом в събота с рекорд под мишница: той е президентът, издал най- много заповеди в съвремнната история на Съединените щати.

Повечето от тези укази, към които се добавят още двадесет едностранни мерки, бяха съсредоточени през първите 10 дни от мандата на Байдън, който искаше да действа блестящо, за да спре много приоритети на своя предшественик Доналд Тръмп и да завърти кормилото на правителството.

„Той дойде с редица изпълнителни заповеди за премахване на всички щети, причинени от администрацията на Тръмп, но той знае, че е важно да се надхвърли това“, заяви говорител на Белия дом пред EFE, който поиска анонимност.

Най-амбициозните му планове, като предложението му за 1,9 трилиона долара за спасяване на икономиката от последиците от пандемията и имиграционната му реформа, зависят от сътрудничеството на конгрес, където демократите имат толкова тясно мнозинство, че ще бъде почти невъзможно да се приемат закони без сътрудничеството на републиканците.

Преди да дойдат на власт на 20 януари, съветниците на Байдън са изследвали първите 100 дни на Рузвелт като пример за подражание. Но има голяма разлика между днешния Вашингтон и този, който приветства този президент през 30-те години на миналия век, който през първите три месеца подписа 15 закона, за да изведе страната от Голямата депресия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук