Начало БЪЛГАРИЯ Цветан Цветанов: Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката...

Цветан Цветанов: Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори

1

Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори и да е незаобиколим фактор в дейността на следващия парламент. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов.

По думите му, Републиканци за България има една червена линия, зад която са: БСП, ДПС и ГЕРБ. „От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е днес в България”, посочи Цветанов.

„Знаете, че три са възможностите, които предлага президентът по Конституция като връчване на мандат. Първият, вторият и третият – може да бъде връчен от избора, който ще направи държавният глава”, заяви Цветанов.

По отношение на броя депутати, които ще влязат от Републиканци за България в парламента, той посочи: „Всичко ще зависи от броя партии и коалиции, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се създадат. Няма да са повече от 5 до 6 партиите, които ще влязат в следващия парламент”, прогнозира Цветан Цветанов.

„ГЕРБ започва да се превръща в нежелан партньор на почти всички извънпарламентарни партии и коалиции, които участват в тази политическа надпревара. Времето ще покаже какви ще са разговорите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за управление на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не участват въобще в управлението. Нямат интерес да управляват, искат да минат в опозиция – особено с това тежко наследство, което оставят”, категоричен е Цветанов.

Предишна статияИСУЛ и още три болници в София се включват в масовата имунизация
Следваща статияАтанас Шопов ще е водач на листата на Републиканци за България в Пазарджик

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук