Начало НОВИНИ Граждани на Варна – заложници на некачествен и скъп ремонт вече над...

Граждани на Варна – заложници на некачествен и скъп ремонт вече над година

0
Година и половина. Точно толкова един път във варненския кв. ”Чайка” остава неремонтиран. Проблемът според живущите в района не е само в срока, а и в качеството – пътищата пропадат, а асфалтовата настилка е компрометирана. Качеството на изпълнението е един от големите проблеми при ремонти и строежи на редица обекти в страната. Това повдига и много въпроси за корупцията. Междувременно обаче премиерът Борисов обикаля пътища и поляни, за да покаже колко много прави държавата.

Всичко започва през октомври месец 2019 г. Става дума за ремонт на две улици – ул. “Боян Бъчваров“ и ул. “Янко Славчев“. Ремонтът е за полагане на водопроводни тръби.

Според графика отсечката, която води към плаж „Кабакум“ е трябвало да бъде завършена още през април 2020 г. Уличното осветление не работи, което е предпоставка и за катастрофи. Има проблеми с тока и водоснабдяването, което създава редица неудобства за живущите в района. Градският транспорт също не обслужва участъка, което пък остява хиляди хора без възможност за придвижване.

Казано с други думи – проблемите са много. 

„Сменят тръбите, след една седмица 38 милиона лева са отпуснати. Обяснението на зам.-кмета е, че няма да се асфалтира напълно, което е недопустимо”, посочиха протестиращи граждани пред Българската национална телевизия.

„Искам към Дирекция “Еврофондове” да питам – някой следи ли как се усвояват парите по програмите? Тези пари просто са потънали в дупките. Бяха го направили и след 2 месеца пътят е в това състояние. Това са грешни пари“, попита друга жена.

Гражданите дори алармират, че са заложници на един некачествен и скъп ремонт на двете улици. 

Пътят е в многократно по-лошо състояние от преди началото на ремонтните дейности, новоасфалтираните участъци са с вълнообразна повърхност, като на места са пропаднали и са се образували огромни дупки, които пречат за нормалното преминаване.

Става дума за третия по големина град в България. Става дума за един от най-посещаваните плажове по родното Черноморие – онзи, който бе отдаден на концесия на близък до Веселин Марешки, след като лидерът на “Воля” положи подписа си под проекта за нова Конституция на партия ГЕРБ. Марешки обаче не беше чел документа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук