Начало НОВИНИ Русия предупреждава, че терористите планират да извършат химическа атака в Сирия

Русия предупреждава, че терористите планират да извършат химическа атака в Сирия

0

Група терористи, свързани с Ал Кайда, заговор за химическа атака, която да причини смъртни случаи сред местните жители и след това държа сирийските правителствени сили отговорни, както съобщава Руският център за сирийско помирение.

Позовавайки се на доклади от разузнаването, контраадмирал Вячеслав Ситник, заместник-ръководител на руската мисия в Сирия, увери, че терористите, принадлежащи на Хаят Тахрир ал Шам (HTS) , движение, свързано с Ал Кайда, са транспортирали контейнери с токсични агенти до селището Тарманин.

Въоръжените сили планират да използват химикалите, за които се предполага, че са хлор, за „инсцениране“ на атака, която убива гражданите и след това обвинява сирийското правителство за атаката, каза Sýtnik.

Руското предупреждение идва няколко седмици след като Центърът за помирение разкри, че е получил съобщения, че въоръжените сили на HTS и членовете на Белите каски планираха за извършат химическа атака в сирийската провинция Идлиб, в североизточната част на страната.

Доброволческата организация „Бели каски“ , призната и подкрепена на Запад, твърди, че се посвещава на оказването на помощ на жертвите на сирийския конфликт и действа като хуманитарна сила в териториите, контролирани от терористични групи като Хаят Трир ал Шам.

Въпреки това, правителството на Сирия обвинява този субект за поддържане на връзки с екстремистки групи и провеждане на враждебна пропаганда, съобщава RT.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук