Начало НОВИНИ Германия и Белгия конфискуват 23 тона кокаин

Германия и Белгия конфискуват 23 тона кокаин

0

23 тона кокаин са иззети в контейнери в пристанищата на Хамбург (Германия) и Антверпен (Белгия), най-голямото ембарго за всички времена в Европа, съобщи германската митническа служба днес.

Според местни медии в Белгия властите са получили известието от Холандия за компания вносител от Ротердам, която в миналото е имала нередности, които са качили агентите на товарния коловоз.

След рентгеновата снимка на пратката, служители са открили над 1700 кутии консерви, съдържащи наркотика.

„Уличната стойност на наркотиците е между 1500 и 3500 милиона евро (между 1800 и 4200 милиона долара )“, каза Рене Матшке, ръководител на митническото разследване в Хамбург, пред местна радиостанция.

28-годишен мъж бе арестуван в Холандия в сряда. Той е заподозрян като управляващ директор на компанията за внос, отговорен за вноса на 23 тона кокаин. Това се казва в съвместно съобщение за пресата от митниците и прокуратурата в Хамбург. В хода на акцията бяха претърсени и няколко бизнес помещения в и около Ротердам.

В предполагаемите контейнери в Хамбург наркотикът е бил скрит в тенекиени кутии под първи слой контейнери, съдържащи шпакловка.

Разследването продължава в Германия, Холандия и Белгия и може да доведе до повече арести в една от най-големите до момента находки за наркотици в света.

Преди четири дни в Лондон бяха иззети над два тона наркотици на стойност 257 милиона долара, което е най-високият рекорд в европейската държава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук