Начало БЪЛГАРИЯ Цветанов и Вълнев проведоха работни срещи в американския Конгрес

Цветанов и Вълнев проведоха работни срещи в американския Конгрес

0

През втория ден от работното си посещение във Вашингтон Цветан Цветанов и Павел Вълнев проведоха срещи с представители на американския Конгрес.

По време на срещата със сенатора от Републиканската партия Тод Йънг бяха обсъдени двустранните отношения през призмата на политико-военното трансатлантическо сътрудничество.

Сенатор Йънг е член на Комисията по външна политика в американския Сенат, бивш военноморски офицер и морски пехотинец. Двете страни се обединиха около мнението, че България играе важна роля в регионален план.

Важен елемент от регионалната сигурност е недопускането авторитарни и тоталитарни режими да имат влияние в региона. За целта следва да се използват всички възможности на двустранната и многостранната дипломация, в т.ч. и на по-широки регионални инициативи като „Три морета“.

Дигиталната свързаност е важен елемент от засилване на отбранителния капацитет, като в тази връзка сенатор Йънг прояви специален интерес към възможностите на България в областта на киберсигурността.

Цветанов и Вълнев представиха приоритетите на „Републиканци за България“ в сферата на електронното управление и правителство, и вижданията за противодействие на хибридните заплахи спрямо България.

В края на срещата Павел Вълнев отправи покана към сенатор Йънг, който представлява щата Индиана в американския Сенат да се срещне с българската общност в Чикаго, в съседния на Индиана щат Илинойс.

Поканата беше приета със задоволство от американска страна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук