Начало НОВИНИ Сръбското МВР: От България влизат най-много нелегални мигранти

Сръбското МВР: От България влизат най-много нелегални мигранти

0
Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин отправи тежки обвинения срещу Европейския съюз и заяви, че ”от България в Сърбия влизат най-много нелегални мигранти”.

„Бежанската криза уби европейската идея за солидарност. Днес ЕС няма ясна позиция по въпроса какво иска да направи с тези хора. В Сърбия значителен брой мигранти влизат от България. В РСМакедония те влизат от Гърция. С една дума – от ЕС през нас отново в ЕС“, каза Вулин в сръбския парламент.

„Сърбия не предизвика бежанската криза и тук се задава въпросът, защо хората бягат от Афганистан, Пакистан и други държавн, където ЕС и НАТО инвестираха стотици милиарди за изграждането на демокрация и да решават как хората ще живеят там“, заяви той.

Той заяви, че „Сърбия не може да изпраща армията си по границите, защото такива са европейските правила, а Сърбия върви по европейски път“.

„Когато става въпрос за коронавирус Австрия изпрати войската си по границата с Италия. И други държави изпратиха войски по границите си, но това е свещеният европейски егоизъм. Ние не сме член на ЕС. Ние нямаме право да бъдем егоисти. Ние сме длъжни да бъдем щедри и велики, но не и онези, които са част от ЕС“, подчерта Вулин в отговора на депутатското питане на Арпад Фремонд от Съюза на унгарците от Войводина.

Сръбският вътрешен министър похвали „унгарската политика, която защитава собствената си култура и земя“.

Вулин отново повтори, че „Сърбия няма да се превръща в паркинг за мигранти, защото мигранти и бежанци не е едно и също“.

„Най-големи заслуги в борбата срещу коронавируса и срещу бежанската криза има президента Александър Вучич. Вучич е единственият свободен лидер на Балканите. Той е единственият, който може да каже истината както на ЕС, така и на собствения си народ. Вучич е велик държавник. Без него да има икономически напредък в Сърбия“, каза още Александър Вулин, цитиран от БГНЕС.

Предишна статияОт 1 март заведенията ще работят при определени условия
Следваща статияПроф. Андрей Чорбанов: Зелените коридори за ваксиниране са другото име на хаоса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук