Начало НОВИНИ Нигерия: въоръжена група отвлича над 300 тийнейджъри от училище

Нигерия: въоръжена група отвлича над 300 тийнейджъри от училище

0

Нигерийската полиция информира Ройтерс в петък, 26 февруари, че училище в град Джангебе е нападнато от въоръжена група, която успя да отвлече 317 тийнейджъри от институцията.

Съобщава се, че момичетата са откарани с превозни средства в гора близо до района. За момента силите на реда на това населено място са информирали, че е започнала спасителна операция за тяхното откриване и за залавяне на похитителите.

„Те дойдоха в училището с превозни средства , след което принудиха някои от момичетата да отидат с тях „, каза пред Франс прес говорителят на местното правителство Сулейман Тунау Анка.

Освен това президентът Мухамаду Бухари заяви в изявление, че неговата администрация „няма да се поддаде на изнудване от бандити, насочени към невинни ученици с надеждата за масивни плащания за откуп“. Освен това той обяви за закриване на всички училища в този град.

От своя страна учител каза пред медиите, че около 600 ученици са били в общежитията, когато се е случило нападението. Той каза, че след нападението са открити само 50 от тях и че някои може да са били отвлечени, а други са избягали.

Това отвличане е второто за малко повече от седмица в северозападна Нигерия, където нарастването на въоръжената войнственост доведе до влошаване на сигурността. Освен това броят на децата, които не учат в училище, се е увеличил до над 10,5 милиона, най-високият в света, според ООН, поради несигурността, разпространена в целия север на страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук