Начало НОВИНИ Франция: книжарниците ще бъдат основни магазини по време на пандемията

Франция: книжарниците ще бъдат основни магазини по време на пандемията

0

Книжарниците се присъединиха към списъка на магазините, считани за основни във Франция, така че те могат да останат отворени в случай на задържане поради коронавирус, съгласно декрет, публикуван във френския Официален вестник , този петък 26.

Докато градовете Ница (югоизток) и Дюнкерк (север) се готвят да прекарат първия уикенд, ограничен от влошаването на епидемиологичната ситуация, книжарниците ще могат да отварят между 6:00 и 18:00 часа, се посочва в документа.

По време на националното заключване през ноември бизнесът с книги може да продава само произведенията, които клиентите са резервирали дистанционно и които са дошли да вземат на вратата на магазина.

Тези магазини обаче не можеха да приемат клиенти вътре, тъй като не се считаха за съществени, мярка, критикувана от продавачи на книги, писатели и издатели.

Министърът на културата Розелин Бачело поздрави решението на правителството и заяви, че „книжарниците са основен бизнес; това никога не е било подлагано на съмнение ” чрез нпрофила си в Twitter.

„Днес правителството взе решение да позволи на книжарниците и магазините за звукозаписи да останат отворени в случай на затвор“, добави министърът.

Властите също така стимулираха книжарниците, след като гарантираха, че доходът, който получават чрез това устройство, няма да намали публичната помощ, за която те биха могли да изберат административно закриване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук