Начало НОВИНИ Макрон няма да премахне ограниченията: „Трябва да издържим няколко седмици“

Макрон няма да премахне ограниченията: „Трябва да издържим няколко седмици“

0

Президентът на Франция Еманюел Макрон отхвърли премахването на ограниченията, които той постанови, за да ограничи броя на коронавирусните инфекции, , който в момента граничи с 21 000 на ден през последната седмица.

„Трябва да издържим няколко седмици. От четири до шест седмици ”, каза той на въпрос за евентуално облекчаване на разпоредбите на неговото правителство.

Мярката, която в момента е в сила във Франция, влезе в сила на 16 януари. Става дума за комендантския час от 6:00 до 18:00 ч. 

С напредването на пандемията, Франция нареди домашно затваряне в градовете Ница (юг) и Дюнкерк (север) през последния уикенд.

В този смисъл френският изпълнителен директор постанови засилено наблюдение в 20 департамента, където живеят приблизително 40% от населението, включително Париж, за да реши дали да приложи карантина и за тях.

От своя страна министърът на образованието Жан-Мишел Бланк подчерта този понеделник, 1 март, че един от приоритетите е да се поддържат училищата отворени. Освен това, добави той, правителството се стреми да извършва 300 000 теста чрез слюнка седмично.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук