Начало НОВИНИ Джихадистите атакуват база на ООН в Нигерия

Джихадистите атакуват база на ООН в Нигерия

0

Джихадисти, свързани с Даеш или Ислямска държава нападнаха в понеделник, 1 март, база на ООН в град Диква, Нигерия, и се опитаха да влязат в пространство, където 25 служители са се укривали, според хуманитарни източници и източници за сигурност. 

„Групата бойци Исуап (Даеш в Западна Африка) нахлу през нощта в град Диква, атакувайки военен лагер и база на ООН“, съобщи служител на армията.

„Терористите„ Исуап “предприемат едновременна атака срещу военната база и хуманитарната база на ООН. Хуманитарната база е опожарена от бойците“, каза хуманитарният източник.

Военни подкрепления, базирани в град Марс, бяха изпратени на място, за да помогнат за отблъскването на джихадистите.

Североизточна Нигерия е засегната от кървав конфликт от 2009 г. и началото на атаките на ислямисти от Боко Харам. 

По същия начин в тази страна преговорите продължават да осигурят освобождаването на 317 юноши, отвлечени миналия вторник в щата Замфара (североизточно от страната) от същата терористична група.

Това беше четвъртата атака срещу училища за по-малко от три месеца в този нигерийски регион, където престъпните групи увеличиха мащабните кражби на добитък и отвличания за откуп.

Властите в региона са свикнали да спорят с тези престъпни групи, с които повече от година договарят споразумения за амнистия в замяна на това, че са сложили оръжие.

Предишна статияМлад мъж осъди мексиканската авиокомпания след ХИВ дискриминация
Следваща статияЕвропейската комисия ще представи проект за ваксинационен паспорт този месец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук