Начало НОВИНИ Джихадистите атакуват база на ООН в Нигерия

Джихадистите атакуват база на ООН в Нигерия

0

Джихадисти, свързани с Даеш или Ислямска държава нападнаха в понеделник, 1 март, база на ООН в град Диква, Нигерия, и се опитаха да влязат в пространство, където 25 служители са се укривали, според хуманитарни източници и източници за сигурност. 

„Групата бойци Исуап (Даеш в Западна Африка) нахлу през нощта в град Диква, атакувайки военен лагер и база на ООН“, съобщи служител на армията.

„Терористите„ Исуап “предприемат едновременна атака срещу военната база и хуманитарната база на ООН. Хуманитарната база е опожарена от бойците“, каза хуманитарният източник.

Военни подкрепления, базирани в град Марс, бяха изпратени на място, за да помогнат за отблъскването на джихадистите.

Североизточна Нигерия е засегната от кървав конфликт от 2009 г. и началото на атаките на ислямисти от Боко Харам. 

По същия начин в тази страна преговорите продължават да осигурят освобождаването на 317 юноши, отвлечени миналия вторник в щата Замфара (североизточно от страната) от същата терористична група.

Това беше четвъртата атака срещу училища за по-малко от три месеца в този нигерийски регион, където престъпните групи увеличиха мащабните кражби на добитък и отвличания за откуп.

Властите в региона са свикнали да спорят с тези престъпни групи, с които повече от година договарят споразумения за амнистия в замяна на това, че са сложили оръжие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук