Начало НОВИНИ Европейската комисия ще представи проект за ваксинационен паспорт този месец

Европейската комисия ще представи проект за ваксинационен паспорт този месец

0

Този понеделник, 1 март, председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, съобщи, че институцията, която тя ръководи, ще представи законодателен проект този месец за прилагане на паспорт за цифрова ваксинация.

Чрез туит президентът заяви, че този нов документ ще предостави „доказателства, че дадено лице е ваксинирано, и в същото време ще бъдат предоставени резултати от тестове за тези, които все още не са били ваксинирани срещу COVID-19“.

По същия начин служителят посочи, че зеленият паспорт ще позволи на всички граждани да се движат в рамките на Европейския съюз или в чужди държави.

„Дигиталната зелена карта трябва да улесни живота на европейците. Целта е да им се позволи да се придвижват постепенно безопасно в рамките на Европейския съюз или в чужбина, за работа или туризъм ”, гласи съобщението на фон дер Лайен.

Предложението на Европейската комисия предвижда предоставянето на документа както на хората, които са били инокулирани срещу коронавируса, така и на тези, които не са били. С тази нова индикация Германия може да приеме прилагането на документа преди тримесечния срок, даден на Брюксел, за да формулира техническата основа и да координира оперативната съвместимост на пропуска с всички страни членки.

На 25 февруари, след среща с органите на народите, които съставляват Европейския съюз, канцлерът на Германия, Ангела Меркел, съобщи, че страните-членки постигнаха споразумение за прилагане на ваксинационен паспорт на територията на Европейския съюз. 

Меркел обаче посочи, че преди да разреши на имунизираното лице да се премести първо, всички жители трябва да имат възможността да бъдат ваксинирани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук