Начало БЪЛГАРИЯ Иван Иванов, БСП към премиера: 2 милиона българи живеят в бедност, а...

Иван Иванов, БСП към премиера: 2 милиона българи живеят в бедност, а Вие си напълнихте чeкмеджето

0

Депутатът Иван Иванов от БСП направи остър коментар по повод репликата на премиера от днес, че „приказващи колкото искаш, а ние показваме какво сме направили“.

Водачът на кандидат-депутатската листа на БСП в Шумен репликира Борисов в свой пост във Фейсбук, където припомни „направеното“ от ГЕРБ и оспори със статистика лидера на управляващите:

„Ето какво направихте г-н Борисов:

– България за 10 години Ваше управление е първа по корупция; първа по бедност и неравенства;

– 2 милиона българи живеят на прага на бедността, а Вие си напълнихте чекмеджето;

– 47% от децата са функционално неграмотни;

– В Европа хората доплащат 10-15% за здраве, в България 48%, хора умират пред болниците.

За 10 години управление натрупахте нов дълг от 40 милиарда лева. Обрекохте бъдещите поколения. Където минете, след вас са свлачища и срутища“.

Реакцията на социалиста Иван Иванов идва само час, след като премиерът посети строителните работи на тунела „Железница“, където и подхвърли самохвалебствената реплика.

Преди това депутатът беше в тв България он ер.
„С промените в Закона за извънредното положение #ГЕРБ прехвърлят изцяло отговорността на ЦИК да изготвят механизмите и начина, по който ще се проведат изборите. Това е огромна безотговорност и нехайство на управляващите по отношение здравето на българските граждани“, заяви депутатът от Парламентарната група на #БСПзаБългария Иван Иванов в предаването „Денят ON AIR“ по повод приетите от правната комисия на парламента днес промени в изборните правила, с които отговорността за организацията и здравните мерки в деня на изборите на практика се прехвърлят на Централната избирателна комисия.

По думите на депутата #ЦИК не отговаря на изискванията, на които отговарят главният здравен инспектор и здравният министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук