Начало НОВИНИ Млад мъж осъди мексиканската авиокомпания след ХИВ дискриминация

Млад мъж осъди мексиканската авиокомпания след ХИВ дискриминация

0

Млад мъж осъди мексиканската авиокомпания Volaris за дискриминация. „Компанията ще откаже да ви наеме, защото имате ХИВ“, обясни Армандо Ури по време на протест в Мексико Сити.

„Представете си, че сте човек, който се е подготвил с много усилия Воларис да дойде и да ви каже, че не могат да ви наемат, защото имате ХИВ“, каза Ури, 31-годишен, пред EFE.

Младежът разказва, че през 2017 г. е отишъл на набиране, което Воларис е предложил за длъжността авиационен купувач, за което е трябвало да премине тестовете, поискани от компанията като част от процеса.

Тези тестове, каза той, включват кръвни тестове. Те обаче никога не уточняват, че те ще тестват за ХИВ и сифилис.

„Две седмици по-късно Volaris ми изпрати имейл, в който процесът ми приключи“, каза той.

Армандо обясни, че се чувства дискриминиран, защото са наели още девет души, кандидатствали в същия процес като него. „Единственият, който не наемат, съм аз, когато бях преминал всички филтри и бях най-добрият среден показател в моето поколение“, каза той.

Консултирана от EFE, авиокомпанията се позова на изявление, издадено през януари, в което компанията отхвърля жалбата на Armando Uri .

В този документ Воларис заявява, че причините, поради които наемането му не е извършено са много различни и не са свързани с професионални технически аспекти на работата и длъжността, към която се е стремял.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук