Начало НОВИНИ Мария Захарова: Русия ще отговори на новите американски санкции

Мария Захарова: Русия ще отговори на новите американски санкции

0

Русия ще отговори на новите американски санкции, въведени във връзка със случая „Навални“. Това заяви говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова. 

Мария Захарова определя приемането новите американски санкции като враждебна антируска атака, която цели да накаже Москва.

„Нямаме намерение да се примиряваме. Ще реагираме, изхождайки от принципа на взаимност, но не задължително симетрично“, подчертава говорителят на външнополитическото ведомство.

По думите на Захарова Вашингтон се опитва „да култивира образа на външен враг“ на фона вътрешните си проблеми. Тя нарича обвиненията в отравянето на Алексей Навални провокация, която се използва за продължаване на неприкритата намеса във вътрешните работи на Русия. 

В американския санкционен списък попаднаха директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, първият заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, главният прокурор Игор Краснов, ръководителят на Федералната служба за изпълнение на наказанията Александър Калашников и още няколко високопоставени чиновници. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук