Начало НОВИНИ Георги Свиленски: ГЕРБ няма повече да управлява, няма да може да формира...

Георги Свиленски: ГЕРБ няма повече да управлява, няма да може да формира правителство

0

След като спечелим изборите на 4 април, БСП ще избере и посочи своята кандидат-президентска двойка. Това заяви в студиото на Би Ти Ви депутатът от БСП Георги Свиленски.

Няма как да не се случи – ГЕРБ няма повече да управлява, тя няма да може да формира правителство. БСП ще бъде единствената политическа сила, която ще може да състави кабинет и да поеме управлението на страната, допълни той.

Свиленски изтъкни, че двойката ще определят членовете на партията, а не Корнелия Нинова или Георги Свиленски, или който и да е. „БСП е сложен организъм, там се управлява с Устав и ръководни органи“, изтъкна червеният депутат.

На въпрос с кого ще управляват, ако не постигнат необходимите мандати, за да съставят кабинет, депутатът за пореден път обясни, че това ще зависи от програмите на останалите формации. Ако те приемат политиките на БСП по отношение на здравеопазването, образованието, семейното облагане – те са готови да разговарят в бъдеще с тях, като не отговори дали ДПС са възможен вариант за коалиционен партньор.

На финала на разговора социалистът отново подчерта, че управлението на Борисов е опасно и призова хората да гласуват на изборите, ако искат да бъде гарантирана честността на вота и наистина да бъде променен модела на управление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук