Начало НОВИНИ Еквадор намира самолет с 400 килограма кокаин от Мексико

Еквадор намира самолет с 400 килограма кокаин от Мексико

0

Регистриран в Мексико самолет, натоварен с 400 килограма кокаин, е бил разположен на частна писта до бреговете на Еквадор тази сряда, според властите.

С помощта на бойни самолети от еквадорските военновъздушни сили (FAE), превозното средство е проследено, когато е летяло ниско и е намерено паркирано в провинция Санта Елена (югозападно от страната).

„В тези имоти имаше самолет от Мексико с ясни намерения да натоварва стоки, наркотици, за да напусне еквадорската територия“, каза прокурорът Хуан Пабло Аревало пред телевизионния канал TC.

Полицията посочи в своя акаунт в Twitter, че при операцията, наречена Great Impact 10, извършена в района на Манглар Алто, в провинция Санта Елена, са „иззети шест пакета, вътре в които са открити 400 килограма кокаин“, които са били на Самолет тип Cessna.

Това е третият самолет за наркотици, открит от еквадорските власти досега през 2021 г. Другите два са открити на Галапагоските острови (1000 км от брега) и в провинция Есмералдас.

Шест самолета, използвани за трафик на наркотици, също са били разположени през 2020 г. в Еквадор, който се намира между Колумбия и Перу, най-големите производители на кокаин в света.

През 2020 г. страната е конфискувала общо 128 тона наркотици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук