Начало НОВИНИ Движението между 35-ти и 29-ти км на автомагистрала „Струма“ посока Кулата ще...

Движението между 35-ти и 29-ти км на автомагистрала „Струма“ посока Кулата ще е затруднено заради обрушване на скатове до 22 март

0

Движението на всички моторни превозни средства от 35-ти до 29-ти км на автомагистрала „Струма“ в област Перник ще се осъществява двупосочно в платното за село Кулата до 22 март. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” . Заради обрушване на терасите (берми) на ската при 32-ри км ще бъде ограничено преминаването в платното за София. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта – 50 км/ч.

Обрушването на ската е първият етап от укрепването с нови метални мрежи на участъци на магистрала „Струма“ от 31-ви до 33-ти км в платното за София. Дейностите са възложени на пътноподдържащата фирма.

От атмосферните условия скалният масив е силно нарушен, напукан и изветрял. На места са оформени срутищни зони, които достигат до пътното платно. Разработен е проект, който предвижда комплексни мерки за обезопасяване на скалния масив, с което ще се гарантира безопасността на движение в участъка.

Предишна статияПърван Симеонов: Борисов не иска да е зависим от ДПС, поне не видимо
Следваща статияНова Зеландия и целият Тихи океан са в аварийно състояние поради верига от земетресения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук