Начало НОВИНИ Малала Юсафзай си партнира с Apple за производство на телевизионно съдържание

Малала Юсафзай си партнира с Apple за производство на телевизионно съдържание

0

Носителят на Нобелова награда за мир, Малала Юсафзай ,разширява партньорството си с Apple за продуциране на драми, детски сериали, анимация и документални филми за излъчване в абонаментната услуга на технологичния гигант.

Компанията потвърди, че договорът ще продължи няколко години с извънкласни. Целта е да се включат пространства, които „вдъхновяват всички“ в Apple TV + , която вече работи с Опра Уинфри, Стивън Спилбърг, Мартин Скорсезе и Алфонсо Куарон, между другото.

„Вярвам в силата на историите, които да събират семейства, да създават приятелства, да изграждат движения и да вдъхновяват децата да мечтаят“, каза Малала, която е завършила Оксфордския университет през 2020 г.

„Благодарна съм за възможността да подкрепя жени, младежи, писатели и художници да отразяват света такъв, какъвто го виждат“, добави тя.

Apple продуцира документален филм за Малала през 2015 г. и си партнира със своя фонд Малала през 2018 г. за насърчаване на средното образование за момичета по целия свят.

През 2009 г., на 12-годишна възраст, Малала пише в своя блог, под псевдонима на Би Би Си, за това какво е да живееш под управлението на пакистанските талибани. Освен това тя оцеля при стрелба от субект, който я рани в училищен автобус през 2012 г. 

Пез 2014 г., на 17-годишна възраст, тя стана най-младият победител в историята, спечелил Нобелова награда за мир. 

„Имам много, много герои, от родителите ми до исторически личности като Беназир Бхуто, Мартин Лутър Кинг, Нелсън Мандела“, каза тогава Малала.

„Но хората, които наистина ме вдъхновиха, са младите жени, които съм срещала по време на пътуването си“, каза тя пред Би Би Си.

През 2018 г. тя стартита „Assembly“, дигитална публикация за момичета и млади жени, достъпна в Apple News. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук