Начало НОВИНИ Процесът срещу полицая, обвинен в смъртта на Джордж Флойд, е отложен

Процесът срещу полицая, обвинен в смъртта на Джордж Флойд, е отложен

0

Началото на процеса срещу бившия полицай Дерек Шовин , обвинен в смъртта на Джордж Флойд , беше отложено за вторник, 9 март, за да може магистратът, председателстващ заседанието, да анализира дали да добави допълнително обвинение срещу обвиняемия.

Процесът трябваше да започне този понеделник, 8 март, с избора на съдебни заседатели, процес, възприет от общественото мнение като много символичен след масови демонстрации срещу расизма и полицейското насилие, което предизвика смъртта на Флойд на 25 май.

Магистратът Питър Кахил отложи началото на процеса поне до вторник, след като прокуратурата призова за отлагане, в очакване на друг съд, който да проучи дали може да бъде повдигнато обвинение за убийство от трета степен срещу Шовин.

Агентът е обвинен в убийство от втора степен и неволно убийство за смъртта на афроамериканеца.

Флойд се задуши до смърт, след като Шовин го обездвижи, стискайки врата му с коляното в продължение на близо девет минути.

„Потенциалните съдебни заседатели са тук, но нека си признаем, това няма да започне преди утре“, каза магистратът. „Така че, освен ако една от страните не възрази, аз ще освободя съдебните заседатели и ще започна всичко утре с подбора“, добави той.

44-годишният офицер, който е освободен под гаранция, се яви в съда, облечен в тъмен костюм.

Шовин е заснет как притиска коляното си към врата на Флойд в продължение на почти девет минути, докато задържаният е с белезници. Последните му думи „Не мога да дишам“ шокираха САЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук