Начало НОВИНИ Британският премиер говори след интервюто на Хари и Меган

Британският премиер говори след интервюто на Хари и Меган

0

Британският премиер Борис Джонсън в понеделник, 9 март, изрази „най-голямото си възхищение“ от кралица Елизабет II и отказа да коментира по-нататък суровата поверителност на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл по отношение на монархията по американската телевизия.

„Не коментирам делата на кралското семейство и не възнамерявам да го правя днес“, подчерта той.

По този начин консервативният лидер продължи обичайната практика в Даунинг Стрийт. Всеки от неговите предшественици избягва да прави изявления за скандалите с кралското семейство, като начин да подкрепи своята система на парламентарна монархия.

Неговото изказване дойде ден преди кралица Елизабет II да наруши мълчанието си по отношение на суровите обвинения, че херцогът и херцогинята на Съсекс коментират Опра Уинфри.

„Цялото семейство е тъжно да разбере доколко предизвикателни са били последните няколко години за Меган. Повдигнатите въпроси, особено тези, свързани с расата, са тревожни. Въпреки че някои спомени могат да варират, те се приемат много сериозно и семейството ще се обърне към тях насаме“, каза Джонсън той в изявление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук