Начало НОВИНИ Испания: С план за по строги ограничения по време на предстоящите Великденските...

Испания: С план за по строги ограничения по време на предстоящите Великденските празници

0
1204370013

Днес се очаква Междутериториалният съвет по здравеопазване, в който са централното и регионалните правителства в Испания, да обсъдят Плана за консенсусни мерки. Той предвижда строги ограничения по време на предстоящите Великденските празници.

Правителството на Педро Санчес предлага от 26 март до 9 април, когато са католическите Великденски празници, да бъде забранена мобилността на гражданите между отделните региони, за да не се разнася заразата от COVID-19. Те са притеснени, че ако се разреши напускането на отделните общини, по подобие на Коледните празници, е възможно да има ново покачване на заболеваемостта.

Според министъра на промишлеността, търговията и туризма Рейес Марото трябва да се намалят и социалните контакти, а на студентите да им се забрани да се приберат при семействата си. На този етап почти всички регионални правителства са съгласни с предложението на централното, с изключение на Каталунското и това в Мадрид. От Барселона обявиха вече, че ако броят на заразените продължава да спада, те ще разрешат на живеещите в Каталуния да я напускат за Великден, както и да се придвижват вътре между отделните общини. 

От Мадрид също са на мнение, че след като французите могат да влязат през летище Барахас, няма логика испанците от Андалусия да не могат да дойдат в столицата. Вицепремиерът на регионалното правителство в Мадрид Игнасио Агуадо дори поиска тези, които са ваксинирани или представят отрицателен PCR тест, да могат да се движат безпроблемно между регионите.

Предишна статияCOVID-19: 3502 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 17 193 теста
Следваща статияВРЕМЕТО: Днес ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук