Начало НОВИНИ От утре започва ваксинацията с „АстраЗенека“ на записаните онлайн

От утре започва ваксинацията с „АстраЗенека“ на записаните онлайн

0

От четвъртък, 11 март, започва ваксинацията срещу Covid-19 на хората, които са се записали в електронния портал. Създадени са 335 ваксинационни пункта в страната. В почти всички са доставени дози единствено от препарата на „АстраЗенека“.

От утре в болница „Пирогов“ започва ваксинирането на записалите се в електронния регистър, съобщиха от лечебното заведение. Поставянето на дозите ще бъде от 8 до 17 ч. От лечебното заведение призоваха гражданите да спазват часа си за ваксиниране, получен от електронната система. 
Продължава ваксинацията и реваксинацията от трите фази на националния план. Приключило е имунизирането на членовете на секционните избирателни комисии, допълниха още от болницата.

С наличните количества РНК ваксини (на компаниите „Пфайзер/Бионтек“ и „Модерна“) ще бъдат имунизирани обвързаните с изборния процес, както и тези, на които трябва да се постави втора доза, обясни Жени Начева.

Около 70 000 души са записалите се за ваксинацията през електронния регистър между 11 и 31 март.

Около 30% от запазилите част за ваксинация са на територията на столичното РЗИ, показва справката по области. Най-малък е интересът във Видин и Смолян.

В съобщение на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ), публикувано на интернет страницата на инспекцията, призовават всички да спазват регистрирания час за посещение, за да няма струпване на хора пред кабинетите.

По информация на БНР. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук