Начало НОВИНИ 97% от младите британски жени казват, че са претърпели сексуален тормоз на...

97% от младите британски жени казват, че са претърпели сексуален тормоз на улицата

0

На практика всички млади жени в Обединеното кралство казват, че са били подложени на сексуален тормоз, според проучване на организацията на ООН за жените във Великобритания, публикувано тази сряда, 10 март.

Според данните от тази извадка броят на страдащите жени от  сексуален тормоз на обществени места е 97% от случаите на млади жени между 18 и 24 годишна възраст,  докато ако се вземат предвид жени от всички възрасти, процентът е 80% .

Проучването, проведено от фирмата YouGov за тази организация, също разкрива „липса на вяра в британските власти“, когато става въпрос за справяне със сексуалния тормоз, което се случва „на всеки 10 минути“ някъде по света, това се съобщава във вестник The Guardian.

Поради тази причина много жени не съобщават за инцидентите, а други признават, че ако бяха съобщили, нищо е нямало да се промени.

Сред тези случаи са жени, които са „опипвани, следвани и принуждавани да правят секс“, според проучване сред 1000 жени.

„Не е достатъчно да продължаваме да повтаряме, че това е труден за решаване проблем, който трябва да бъде решен сега“, каза изпълнителният директор на ООН за жените в Обединеното кралство Клер Барнет.

По същия начин Барнет добави, че младите жени „променят поведението си“, за да избегнат тормоз, а възрастните жени се страхуват за своята безопасност, „ако напуснат дома си по тъмно“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук