Начало НОВИНИ Аляска разрешава ваксинацията срещу COVID-19 от 16-годишна възраст

Аляска разрешава ваксинацията срещу COVID-19 от 16-годишна възраст

0

Аляска стана първата държава, която премахна изискванията за допустимост на коронавирусната ваксина и разрешена имунизация на всички свои жители на възраст между 16 и 18 години с Pfizer.  Нейният губернатор Майк Дънливи обяви този ход в прессъобщение, наричайки го „историческа стъпка“.

„Мисля, че ще имаме достатъчно жители на Аляска, които ще искат да бъдат част от процеса и ще го оставим зад гърба си възможно най-бързо“, каза Дънливи на пресконференция.

Решението доведе до противоречия в правителството на други държави, тъй като кампанията за ваксинация беше класифицирана като неравномерна на цялата територия.

Въпреки критиките, Аляска е водеща в прилагането на ваксината в САЩ. Изчислено е, че една четвърт от гражданите са получили поне една доза. Освен това тя си партнира с племенни здравни организации, които са получили собствени доставки на ваксини чрез Индийската здравна служба.

Здравният комисар Адам Крум заяви, че всеки, който има въпроси относно протоколи или други, е свободен да не приема инжекцията, защото има право.

От своя страна администрацията на Байдън обеща, че ще има достатъчно дози за всички възрастни до края на май.

За насселението на възраст над 18 години, приложението на Moderna и Johnson & Johnson ще продължи в съответствие с установеното до момента.

Също така от миналата седмица възрастни над 55 години, хора с високорискови медицински проблеми на всякаква възраст и работници в основен бизнес вече могат да бъдат ваксинирани.

В други щати като Охайо правителството му заяви, че хората над 50 години могат да започнат да резервират срещата си. Индиана и Западна Вирджиния също разрешиха разпореждането с една и съща възрастова група и съгласно процеса на допустимост.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук