Начало НОВИНИ Стефан Цанев: Най-страшно е, когато се краде законно, народът е с пръст...

Стефан Цанев: Най-страшно е, когато се краде законно, народът е с пръст в устата

0
”Докато народът викаше „Да живее демокрацията“, няколко стотин души успяха да присвоят създаденото от народа за половин век, народът остана измамен, пречупи се духът на българина, почувства се глупак с пръст в устата. Да излезе ще бъде много трудно”. Това каза Стефан Цанев, писател, поет и драматург. По думите му най-страшно е когато се краде законно.
„Никой не носи маска, защото на никой не му пука за другите. Свободният човек не цени свободата. Българският народ най-достойно се е държал по време на робството, родил е най-хубавите хора – възрожденците. Сега кой може да даде имот и живот за кауза, за която няма полза?“, посочи той пред Евроком.

„Обидно е да те хване заразна болест, заради нейната масовост. Този вирус ме потиска много. Успях да се ваксинирам, но се боя, че навсякъде, където пипна има нещо, а това ограничава свободата ми“.

Според него да се говори за това от сутрин до вечер нанася повече вреда от самия вирус. А коронавирусът е биооръжие, независимо кой го сервира.

„Ние сме в състояние на биологична война. Вирусът започва да изопачава нашата същност. Напоследък надделява личният интерес над съдбата на другите“, смята Цанев.

„Трябва да търсим съкровището, скрито вътре в нас. Когато прости хора управляват държавата, демокрацията се превръща в простокрация“, заяви Цанев.

Писателят смята, че политиците не владеят словото, не са оратори, иначе ще има спечелил и без партия. Затова и думите им имат обратен ефект. А ако Бойко Борисов спечели изборите, ще го дължи на думите на президента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук