Начало БЪЛГАРИЯ Цветан Цветанов: Без ваксинация няма как да овладеем ситуацията

Цветан Цветанов: Без ваксинация няма как да овладеем ситуацията

0

От „Републиканци за България“ сме за електронно управление, намаляване на корупция, подпомагане на малкия и семейния бизнес, за да за оцелеят в тежката ситуация. Това заяви Цветан Цветанов по време на предизборния дебат в сутрешния блок на БТВ.

Според него трябва да има обща, а не регионална стратегия за справянето с COVID кризата. Липсата на ваксини е провал, заяви той.

Лидерът на „Републиканци за България“ защити носенето на маски и спазването на дистанция като каза, че така в САЩ е намаляла заболеваемостта. Той критикува доставката на ваксини в България. Допълни още, че проблемите в здравеопазването са от много години.

Цветанов каза, че проблемът не е в ЕС, а в правителството: „Правителството не си изпълни ангажимента. Другите държави се справят много по-адекватно.“

По темата за реформата в МВР той заяви: „За мен след 2014 година след освобождаването на г-н Вучков системата не се развива добре“. Според него патрулите трябва да се пренасочат към малките населени места, където да се борят с битовата престъпност.

Лидерът на „Републиканци за България“ изведе масовата ваксинация като единствен работещ подход. Според него мерките трябва да бъдат взимани от експерти, а не в услуга на политически лица: „Без ваксинация и без възможност за информиран избор няма как да овладеем ситуацията. Ако оставим нещата така хаотично, означава, че ще има още нарастване и смъртни случаи.“

На въпрос за прекратяване на мандата на настоящия главен прокурор Цветанов отговори, че в програмата на „Републиканци за България“ е залегнало намаляването на мандата на обвинител № 1. Той категорично заяви, че неговата формация би участвала във формирането на мнозинства по секторни политики. Цветанов изтъкна, че семейството е част от неговата ценностна система. Припомни, че има дейна роля в ликвидирането на групите за отвличания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук