Начало НОВИНИ Сериозна е ситуацията с Covid леглата в Гоце Делчев и Кюстендил

Сериозна е ситуацията с Covid леглата в Гоце Делчев и Кюстендил

0

„Сериозна е ситуацията със свободните Covid легла в болницата в Гоце Делчев“, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Заедно с премиера Бойко Борисов той провери как се спазват противоепидемичните мерки в Кюстендил.

По думите на Ангелов болницата в Кюстендил, където остават само 20 свободни легла за пациенти с коронавирус, също е под натиск:

„Снощи са приети девет човека, остават 20 свободни легла, от които едно дете на година и осем месеца. Разбрахме се как да направим новата организация, така че нещата да са добре. В Гоце Делчев леглата са почти изчерпани. Ще направим организация със съседните болници, с директора на РЗИ-Благоевград, така че ситуацията да бъде спокойна“.

„В България се използват единствено ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). Страната ни поръча ваксината на „АстраЗенека“, тъй като първите тестове и изпитания са били върху този препарат“, каза Бойко Борисов в Кюстендил, където провери как се спазват противоепидемичните мерки в заведенията.

По информация на БНР. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук