Начало БЪЛГАРИЯ Д-р Дечо Дечев: Попаднахме на управленци, които не са подготвени за COVID...

Д-р Дечо Дечев: Попаднахме на управленци, които не са подготвени за COVID 19

0
Попаднахме на управленци, които не са подготвени затакъв вид проблем. Здравеопазването се упрвалвя а от финансово-корпоративен кръг. Представители са Ананиев и Начева. Като финансисти те се концентрират върху потока от пари. Елементи от системата на здравеопазването бяха пренебрегвани. Това заяви бившият шеф на здравната каса д-р Дечо Дечев.

Те са подходящи за периоди, в които не трява да се прави нищо. Но идва период, в който трябва да се прави нещо. Ананиев проспа тези три месеца – декември, януари, февруари. Системата не беше подготвена – нямаше консумативи, апаратура, протокол за действие, обясни той.

Пресоли се манджата с отлично изиграното насаждане на този панически страх от коронавируса. От политическа гледна точка може да е правилно, но от медицинска гледна точка, не може да не са предполагали за този страх. Медиците не биваше да участват в насаждане на този страх. В дългосрочен план отражението върху психиката на хората ще е огромен проблем, заяви още той.

Този вирус има изкуствен вирус, категоричен бе той.

България може да се справи по брой легла. Само две държави имат повече от нас. Говоря за легла за активно лечение. На 100 000 души имаме 420 лекара. Само Гърция има повече. Тази мантра, която се развява, не е вярна. Вярно е, че не са разпределени равномерно лекарите. Има база, има лекари. А в други държави нямаха легла. Легловият фонд в най-тежките месеци не е бил зает, 40% от леглата не са били заети,  посочи още д-р Дечев.

България, за съжаление, е сключила договор с две фирми. Той цитира документ, какво е заявила България. Отказали сме се от ваксината „Янсен“. Сключваме с производители на две ваксини. Единият не произвежда ваксина. Оставаме с един куц кон. Това беше най-голямата грешка, посочи той. България не е ощетена, ние сме поискали това. Зад това решение стоят експерти, поясни д-р Дечев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук