Начало НОВИНИ Допълнителни противоепидемични мерки на някои места в страната

Допълнителни противоепидемични мерки на някои места в страната

0

В Плевен учениците от 5 до 12 клас преминават изцяло на дистанционно обучение до 26 март. Заради увеличения брой новозаразени с коронавирус са спрени планови операции и свиждания в цялата област. Забранени са също масовите обществени и културни мероприятия

Заповедта е на регионалната здравна инспекция и се отнася само за областния град. Ани Петкова –  директор на едно от големите средни училища в Плевен – „Стоян Заимов“:

„В крайна сметка ние сме готови от март миналата година. Обезпечени са всички с електронни устройства. Посдедните две седмици се наблюдава увеличение на броя на децата с положителен PCR  тест. Имаме две паралелки – едната във втори, едната в трети клас –  които са карантинирани  и се обучават дистанционно. Нямаме учители, които са болни.“

След протест на фитнесите и моловете отпадна забраната за работа на местата за спорт. Очаква се нова среща в РЗИ. Владислав Монов – управител на най-големия търговски център:

„Молът да работи от 10 до 8. Охранители на всеки вход. Да не се допускат деца без придружители и човек без маска.  Ще искам съдействието както на полицията, така и на инспектората и при засилени марки да отворим.“

На дистанционно обучение преминават от днес до 26-и март учениците от 5- ти до 12-ти клас в община Перник. Със заповед на директори на РЗИ д-р Александър Златанов, също от днес до 26 март се преустановяват плановият прием и плановите операции в лечебните заведения.

От края на миналата седмица е задължително носенето на предпазни маски на открито при струпване на хора. Разпоредено е работодателите, в зависимост от възможностите,  да въведат дистанционна форма на работа на служителите си или да засилят противоепидемичните мерки в работните помещения. Сряд тези мерки са  филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж, носене на маски, когато не може да се осигури дистанция, и недопускане на служители или външни лица с респираторна симптоматика. 

Допълнителни противоепидемични мерки са разписани и за големите търговски вериги, за тържищата и пазарите и за заведенията за обществено хранене.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук