Начало НОВИНИ Католическата църква „не може да благославя еднополовите съюзи“

Католическата църква „не може да благославя еднополовите съюзи“

0

„Католическата църква няма властта да благославя еднополовите съюзи“, заяви офисът на Ватикана, отговорен за доктрината.

„Невъзможно“ е Бог да „благослови греха“, заяви Конгрегацията за доктрината на вярата (CDF) в понеделник.

Конгрегацията за доктрината на вярата обаче отбеляза „положителните елементи“ в еднополовите връзки.

През октомври папа Франциск заяви в документален филм, че смята, че на еднополовите двойки трябва да бъде разрешено да имат „граждански съюзи“.

През последните месеци в Германия и САЩ, започнаха да дават благословии на хората в еднополови връзки като начин да приветстват гей католици в църквата, предаде агенция Ройтерс.

Отговорът на  беше в отговор на поставения му въпрос: „Има ли църквата властта да дава благословията на съюзи на лица от същия пол?“. Той отговори: „Отрицателно“.

Конгрегацията за доктрината на вярата отбеляза, че бракът между мъж и жена е тайнство и следователно благословиите не могат да се разпростират върху еднополовите двойки.

Поради тази причина не е разрешено да се дава благословия на връзките или партньорствата, които включват сексуална активност извън брака, какъвто е случаят със съюзите между лица от същия пол, се казва в него.

През 2013 г. папа Франциск каза: „Кой съм аз, за ​​да съдя гейовете?“

Миналата година понтификът заяви в документален филм на Евгений Афинеевски, че „хомосексуалните хора имат право да бъдат семейство … те са деца на Бог и имат право на семейство. Никой не трябва да бъде изхвърлен или окаян заради това“ .

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук