Начало НОВИНИ САЩ притиснаха Бразилия да отхвърли руската ваксина Sputnik V

САЩ притиснаха Бразилия да отхвърли руската ваксина Sputnik V

0

Този понеделник, 15 март, официалният акаунт в Twitter на ваксината Sputnik V срещу COVID-19 осъди здравните власти на САЩ за това, че убедили правителството на Бразилия да не придобива дозата, разработена от руския център Гамалея.

„Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги на САЩ (HHS) публично потвърдиха, че агитират Бразилия срещу Sputnik V. Ние вярваме, че страните трябва да работят заедно, за да спасят животи. Усилията за подкопаване на ваксините са неетични и костват живота“, гласи туитът, в който е приложен заснемането на параграф от годишния доклад за 2020 г. на здравната структура на северноамериканската държава.

Текстът, който е озаглавен „Борба срещу злите влияния в Америка“ , описва подробно как Службата за глобални въпроси (OGA) използва дипломатически отношения „за смекчаване на усилията на държавите, включително Куба, Венецуела и Русия“.

„OGA се координира с други правителствени агенции на САЩ, за да укрепи дипломатическите отношения и да предложи техническа и хуманитарна помощ, за да възпре страните от региона да приемат помощ от тези злонамерени държави. Примерите включват използване на офиса на OGA, за да се убеди Бразилия да отхвърли руската ваксина срещу COVID-19 и предлагане на техническа помощ от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC)“, гласи страница 48 от доклада.

Тези мерки бяха извършени по време на управлението на Доналд Тръмп. По същия начин окончателният доклад беше публикуван на 17 януари тази година, три дни преди настоящият президент Джо Байдън да встъпи в длъжност.

Предишна статияПо света се изхвърлят 3 милиона маски на минута
Следваща статияДетски брак в Сирия: 1 на 4 момичета е принудено да се омъжи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук