Начало БЪЛГАРИЯ Бензинът и дизелът пак рязко тръгнаха нагоре

Бензинът и дизелът пак рязко тръгнаха нагоре

0
Поскъпването на автогоривата от началото на годината неумолимо продължава. Само за последния месец обикновеният бензин е поскъпнал с близо 7% и вече трудно се намира на цена под 2 лева за литър, показват данните, събирани от специализирания сайт Fuelo. Големите вериги вече продават А-95 средно по 2.03 – 2.07 лева за литър.
Само по-малките играчи държат фронта и предлагат горивото по-евтино. Сред тях са и обектите на депутата бизнесмен Веселин Марешки, където литър масов бензин струва 1.89 лева. В същото време доста бензиностанции на „Петрол“ са вдигнали цената до рекордните 2.15 лв./л.

Положението с дизеловото гориво е същото – поскъпване с почти 7 процента само за месец и цени, вариращи от 1.82 до 2.15 лева за литър.

Новините не са добри и за шофьорите, които карат коли с газови уредби. Средната цена на пропан-бутана се е покачила с над 9 процента от 17 февруари досега до 1.06 лв. за литър (с вариации от 0.88 до 1.17 лева за литър).

Предишна статияД-р Георги Миндов : Трябваше да се види, че цяла Европа гори, а не да се хвалим, че нашите мерки са най-слабите.
Следваща статияЦИК представя бюлетината и устройствата за машинно гласуване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук