Начало НОВИНИ Джо Байдън се хвърля срещу Владимир Путин и Русия се обажда на...

Джо Байдън се хвърля срещу Владимир Путин и Русия се обажда на американския посланик

0

За разлика от Доналд Тръмп, Джо Бйадън наистина вятва, че Владимир Путин е убиец. След 64 дни начело на президентството на САЩ, президентът даде първото си интервю пред телевизионната мрежа ABC News и повдигна обвинение срещу лидера на Кремъл.

„Смятате ли, че Владимир Путин е убиец?“, Попита водещият Джордж Стефанопулос. „Да“, отговори американският президент.

В този разговор, излъчен миналата сряда сутринта, Байдън се обръща към едночасовия телефонен разговор между него и руския му колега малко след пристигането си в Белия дом: „Познавам те и ти ме познаваш. Ако разбера какво се е случило, тогава се пригответе “, каза той, позовавайки се на предполагаема намеса в изборите през 2016 г., на които беше избран републиканецът Доналд Тръмп.

Според доклад, публикуван във вторник от Службата на националния директор на разузнаването, и Русия, и Иран се стремят да повлияят на резултата от изборите през тази година. Като се има предвид това, настоящият президент на САЩ предупреди, че „те ще платят цена, която ще се види много скоро“.

Това интервю за ABC News беше излъчено, когато Министерството на търговията на Съединените щати обяви затягане на ограниченията за руския износ по-рано този месец като наказание за отравянето и последващото лишаване от свобода на опонента Алексей Навальни.

Предишна статияГлавните прокурори на 21 американски щата с иск срещу Джо Байдън
Следваща статияКитай: „Не очакваме една среща да разреши всички въпроси със САЩ.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук