Начало НОВИНИ Радослав Бимбалов разказа как е бил отхвърлен по програмата за подпомагане на...

Радослав Бимбалов разказа как е бил отхвърлен по програмата за подпомагане на малкия и среден бизнес

0
”Миналата година след първия локдаун голяма част от нашите клиенти на рекламната ни компания претърпяха много трудности, бяха затворени, спряха плащанията и към нас. ” Шефът на рекламна компания с 65 служители Радослав Бимбалов разказа по телевизия 7/8 как е бил отхвърлен по програмата за подпомагане на малкия и среден бизнес в България по време на големите обещания за помощ в Ковид-кризата.

Решихме да кандидатстваме по една програма за помощ към средните предприятия, защото отговаряме на всички изисквания. Включихме се, кандидатствахме, бяхме одобрени, подадохме документация и зачакахме. Но – ни вест ни кост. Нашите финансисти решиха да попитат какво става, но никой не отговаряше на нашите запитвания. Само „ще ви уведомим“ казваха.

След няколко месеца получихме отказ – изхвърлиха ни от програмата и с двете ни фирми. Те били 3 фази – подаваш документация, ако те одобрят, тогава минаваш нататък.

Ние бяхме одобрени и можеха да ни кажат да поправим нещо, ако толкова не е била наред документацията. Според мен това е тенденциозно всъщност. Решили са да отрежат или точно нас, или тенденциозно режат бизнеса от подкрепа. За тях тази сума е нищо, но за моя бизнес е много – 150 000 за едната фирма и 122 000 – за другата. За нас бяха важни, защото сме независима частна кампания, обясни Бимбалов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук