Начало НОВИНИ Русия обвинява Запада, че използва „изродна дипломация“

Русия обвинява Запада, че използва „изродна дипломация“

0

Руският външен министър Сергей Лавров обвини западните лидери, че използват „маниакална дипломация“ спрямо Русия, състояща се от лъжи и заплахи.

„Използват се всички възможни видове фалшиви новини, които се попълват от пресата и социалните мрежи – към арсенала на няколко западни лидери беше добавен нов ресурс:  дипломацията на лъжите, а понякога и маниакалната дипломация”, декларирана по време на заседание на съвета на директорите на фонд „Горчаков ”.

Лавров посочи, без да посочва Байдън , че за да оправдае настоящата конфронтация между Запада и Русия, „те подкопават универсалните норми на международното право“. Тези лидери използват „все повече и повече различни изфабрикувани истории, обвинения, чиито доказателства гордо отказват да представят“.

„Всяка алтернативна гледна точка се отхвърля насилствено и не само на международната сцена, но и в собствения му дом, във вътрешността на западните страни. Реалната, обмислена политика е заменена със заплахи за наказване на всички, които не са съгласни с нея”, добави той.

Според ръководителя на руската дипломация международната ситуация става все по-сложна поради „нежелание на нашите западни колеги, водени от САЩ, да се осъществи сътрудничество при равни права с останалите страни, за да се намери ефективно решение на общи проблеми”.

Коментарите на Байдън дойдоха след като във вторник американските разузнавателни агенции обиниха Русия и Иран в опит да се намесят в президентските избори през 2020г. 

Путин от своя страна отговори този четвъртък с пожелания за „добро здраве“ на американския си колега след личната атака и припомни, че когато е бил дете в дискусии в двора, той е казвал: „Който го казва, е“, намеквайки за опасността от използването на определени квалификатори, като „убиец „.

Руският президент не се съгласи с това и предложи на Байдън да проведе телефонен разговор възможно най-скоро, вместо да се подиграва, за да „говори открито и директно“ за двустранните отношения, стратегическата стабилност, разрешаването на конфликти и предизвикателствата като коронавирусната пандемия.

Предишна статияИспания одобрява правото на асистирана смърт
Следваща статияCNN загуби почти половината от аудиторията си, откакто Тръмп напусна Белия дом

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук