Начало НОВИНИ Русия обвинява Запада, че използва „изродна дипломация“

Русия обвинява Запада, че използва „изродна дипломация“

0

Руският външен министър Сергей Лавров обвини западните лидери, че използват „маниакална дипломация“ спрямо Русия, състояща се от лъжи и заплахи.

„Използват се всички възможни видове фалшиви новини, които се попълват от пресата и социалните мрежи – към арсенала на няколко западни лидери беше добавен нов ресурс:  дипломацията на лъжите, а понякога и маниакалната дипломация”, декларирана по време на заседание на съвета на директорите на фонд „Горчаков ”.

Лавров посочи, без да посочва Байдън , че за да оправдае настоящата конфронтация между Запада и Русия, „те подкопават универсалните норми на международното право“. Тези лидери използват „все повече и повече различни изфабрикувани истории, обвинения, чиито доказателства гордо отказват да представят“.

„Всяка алтернативна гледна точка се отхвърля насилствено и не само на международната сцена, но и в собствения му дом, във вътрешността на западните страни. Реалната, обмислена политика е заменена със заплахи за наказване на всички, които не са съгласни с нея”, добави той.

Според ръководителя на руската дипломация международната ситуация става все по-сложна поради „нежелание на нашите западни колеги, водени от САЩ, да се осъществи сътрудничество при равни права с останалите страни, за да се намери ефективно решение на общи проблеми”.

Коментарите на Байдън дойдоха след като във вторник американските разузнавателни агенции обиниха Русия и Иран в опит да се намесят в президентските избори през 2020г. 

Путин от своя страна отговори този четвъртък с пожелания за „добро здраве“ на американския си колега след личната атака и припомни, че когато е бил дете в дискусии в двора, той е казвал: „Който го казва, е“, намеквайки за опасността от използването на определени квалификатори, като „убиец „.

Руският президент не се съгласи с това и предложи на Байдън да проведе телефонен разговор възможно най-скоро, вместо да се подиграва, за да „говори открито и директно“ за двустранните отношения, стратегическата стабилност, разрешаването на конфликти и предизвикателствата като коронавирусната пандемия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук