Начало НОВИНИ Ричард Алибегов: Няма да стоим и ден повече затворени след 10 дни

Ричард Алибегов: Няма да стоим и ден повече затворени след 10 дни

0
Мисля, че много повече няма да затворят този път и ще се противопоставят. Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, месец, няма да се случи. Това го казвам абсолютно съзнателно. Със сигурност никой от нас няма да стои и един ден повече затворен от 10 дни.
Това категорично заяви в ефира на NOVA News Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. Думите му идват на фона на влизащия в сила от понеделник частичен локдаун, който затвори заведенията само 2 седмици след поредното им отваряне. Браншът очаквано реагира остро.

„Изнесохме цялата тежест на нашия гръб. ЗА 12 месеца нощните заведения имат 2 работни дни. Този локдаун е може би най-скъпия ни – отворихме на 1 март, заредихме се със стока, върнахме персонал, който си беше по родните места, наеха се квартири и ги пуснахме след 2 седмици. Никой не вярва, че говорим за 10 дни…”, посочи още Алибегов.

„Нали разбирате недоверието откъде идва? В последната 1 година слушаме такива срокове – две седмици, 20 дни… Ако здравните власти бяха подходили разумно, бяха казали, че няма да работим 5 месеца, щеше да е по-лесно за целия бизнес. В момента нямаме никаква предвидимост”, категоричен беше председателят на Асоциацията на заведенията в България.

Според него 105 000 са заетите в бранша на трудов договор, а с другите стават 300 000, те не се обезщетяват с нищо.

„Не може да оставиш 300 000 човека на улицата без да си сигурен, че са виновни“, каза още Алибегов. А хората вече масово избягват този бранш, не искат да работят в него.

Предишна статияБи Би Си: Богати страни блокират оказването на помощ на развиващите се страни
Следваща статияД-р Димитър Попкутуев: Ударете ни, г-н премиер, ние сме вашите масички и ни е приятно как лъжете

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук