Начало НОВИНИ Плувец със синдром на Даун неволно счупи световния рекорд

Плувец със синдром на Даун неволно счупи световния рекорд

0

38-годишната Тани Афухааманго е млада жена със синдром на Даун, която обича плуването, дори се е състезавала в изпитания и по невнимание е постигнала медали и счупени рекорди. Подобно на деня, в който майка й беше впечатлена, след като я гледаше как плува на 200 метра свободен стил.

Тани живее в Австралия и е родена със синдром на Даун. Майка й, Дона Рушам, е най-големият почитател на Тани и тя беше единствената, която осъзна това след като е плувала на 200 метра свободен стил в състезание. Младата жена постави нов световен рекорд в своята категория, съобщава ABC.

След трудни седмици тренировки, Тани се състезава в известната надпревара на Дарвин и успява да заеме първо място на 200 метра свободен стил.

Рекордът беше с 6.64 секунди по-бърз от световния рекорд за хора над 35 години със синдром на Даун.

За да стане най-бързият плувец в света в своята категория, времето й трябваше да бъде подписано от NT Long Course Qualifier, организацията, която видя състезанието, след което беше прегледана от различни австралийски спортни служители и накрая властта на Обединеното кралство.

Когато започна процесът на проверка на времето в кариерата на Дарвин, мениджърите осъзнаха, че Тани е победила поне 35 записа през цялата им кариера, така че те бяха пред малко известен елитен спортист, който заслужаваше тяхното признание. 

Организацията й присъди заслужена титла и получи обаждане от Маргарет Кейхил, друг известен плувец, много възхитен от 38-годишната Тани. Кейхил не пропусна възможността да я поздрави за световния й рекорд и й пожела всякакви успехи в кариерата й на спортист.

От своя страна майка й каза, че подготовката за постигане на световния рекорд не е лесен процес и не е нещо, което се търси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук