Начало НОВИНИ Германия ще удвои ограниченията за COVID-19 по време на Великден

Германия ще удвои ограниченията за COVID-19 по време на Великден

0

Германия ще удвои и затегне своите ограничения върху обществения живот и икономическата дейност между 1 и 6 април, удължавайки празниците на Страстната седмица в опит да се спре третата вълна на пандемията. 

Германският канцлер Ангела Меркел и правителствените ръководители на 16-те федерални провинции взеха това решение на трудна среща от повече от 11 часа, в която също отстъпиха по отношение на последното облекчаване на ограниченията поради негативното развитие на COVID-19 с така наречената „аварийна спирачка“.

По този начин към обичайните празници в Германия на Разпети петък и Великден ще бъдат добавени тази година поради пандемията, още два допълнителни дни, които ще се броят за практически цели като празници, обясни канцлерът .

Само някои основни бизнеси – и с ограничения – ще могат да отворят вратите си през тези пет дни, като бензиностанции, аптеки и хранителни магазини.

Освен това през всички тези дни ще има национална забрана за събиране на публични пространства, същата като тази, одобрена за избягване на празничните тълпи в навечерието на Нова година и Коледа.

„Виждаме интензивността на експоненциалния растеж и вярвам, че допълнителните дни на Великден ще допринесат за усилията за овладяване на пандемията“, каза Меркел.

На срещата беше договорено също да се удължат всички мерки срещу пандемията до 18 април и отново да се ограничат междуличностните контакти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук