Начало НОВИНИ Британският министър на вътрешните работи: Нашата система за убежище е претоварена

Британският министър на вътрешните работи: Нашата система за убежище е претоварена

0

Британският министър на вътрешните работи представи тази сряда реформа на системата за убежище, която предвижда да не се предоставят същите права на хората, които влизат в страната легално или нелегално. 

„Ако повече от 60% от незаконните пристигания на мигранти са преминали безопасно държава като Франция, за да стигнат тук, те няма да могат веднага да влязат в системата за убежище, както е в момента“ заяви министър Прити Пател, който ще представи проекта си пред депутатите в сряда следобед, се казва в изявление .

Затягането на условията за имиграция беше работен кон за Брекзитър, като сложи край на свободното движение между Великобритания и страните от Европейския съюз. 

Мигрантите, които влизат незаконно във Великобритания и чиято молба за убежище се приема, ще получат нов статут на временна закрила, а не автоматично право на убежище. 

Тези, чието искане за убежище е отхвърлено ще бъдат „бързо изгонени“ от Великобритания. 

„В момента системата ни за убежище е претоварена“, каза министърът в SkyNews.

Миналата година 8500 души са влезли във Великобритания, като са преминали Ламанша с малки лодки, според данни на министерството.

„Тези предложения създават несправедлива двускоростна система, при която случаят на дадено лице и подкрепата, която получава, се оценяват по начина, по който е влязъл в страната, а не от нуждата му от защита. Това е нечовешко“, каза Майк Адамсън, генерален директор на Британския червен кръст.

Опозиционната Лейбъристка партия смята, че тези мерки „практически няма да помогнат на хората да правят опасни пътувания“, за да стигнат до Обединеното кралство.

Според правителствените планове, санкциите срещу мигрантите, които се опитват да влязат нелегално, ще бъдат засилени, и трафикантите ще бъдат изправени пред доживотна присъда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук