Начало НОВИНИ Републиканци за България във великотърновския кв. „Триъгълника“: За разлика от опонентите ни,...

Републиканци за България във великотърновския кв. „Триъгълника“: За разлика от опонентите ни, ние не се занимаваме с други партии, стремим се да даваме решения

0

Живеем в европейски град, в широк градски център, плащаме данъци, почти като в столицата, а тънем в кал и локви. Това алармираха жители на великотърновския квартал „Колю Фичето, по време на среща с Цветан Цветанов и кандидати за народни представители от Републиканци за България.

Негодуванието на хората споделя и седмият в листата Пламен Маринов, който е жител на квартала“, по-познат в старата столица като „Триъгълника“. По думите на кандидата за народен представител Пламен Маринов ситуацията се влошава с всеки изминал зимен сезон.„Ние няма да използваме това положение, за да очерняме опонентите си. За разлика от тях, в Републиканци за България не се занимаваме с другите партии, а се стремим да вършим своята работа по най-добрия начин и да даваме решения“, коментира Цветан Цветанов. По думите му българските квартали и населени места трябва много по-добре да се възползват от европейската солидарност, за да може, чрез европейските средства, да стават удобни и безопасни за гражданите. Според данни от миналата година, реално изплатените средства за програмния период 2014-2020 г. са под петдесет процента. Това говори за пропуски в управлението и неадекватно организирани програми.

Сред управленските акценти на ПП „Републиканци за България“ са заложени мерки за улеснен достъп до европейско финансиране, обясни на жителите финансистът Стефан Дойкин, който е втори в листата с номер 21 и също присъства на срещата.

„Предвиждаме да опростим значително административните процедури по кандидатстване, да направим достъпа до финансиране на такива належащи обекти по-лесен, по-бърз и по-ефективен. Ще подобрим програмирането, като го съобразим с реалните нужди на различните региони на страната“.


Това ще е от полза, както за местните власти, респективно за гражданите, така също и за компаниите, работещи в различни сфери, съгласиха се присъстващите с Дойкин, който е координатор на секторна политика „Финанси и управление на средства от ЕС“ в ПП „Републиканци за България“.

Недопустимо е през 21 век в междублоково пространство, в близост до главна пътна артерия Велико Търново – София в старопрестолния град и на място, където има стотици домакинства, да се говори за липса на финансиране. Това трябва и може да се промени, коментираха в „Триъгълника“.

Подкрепа за номер 21 в интегралната бюлетина е подкрепа за промяна и за държава с правила.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук