Начало НОВИНИ Републиканци за България във великотърновския кв. „Триъгълника“: За разлика от опонентите ни,...

Републиканци за България във великотърновския кв. „Триъгълника“: За разлика от опонентите ни, ние не се занимаваме с други партии, стремим се да даваме решения

0

Живеем в европейски град, в широк градски център, плащаме данъци, почти като в столицата, а тънем в кал и локви. Това алармираха жители на великотърновския квартал „Колю Фичето, по време на среща с Цветан Цветанов и кандидати за народни представители от Републиканци за България.

Негодуванието на хората споделя и седмият в листата Пламен Маринов, който е жител на квартала“, по-познат в старата столица като „Триъгълника“. По думите на кандидата за народен представител Пламен Маринов ситуацията се влошава с всеки изминал зимен сезон.„Ние няма да използваме това положение, за да очерняме опонентите си. За разлика от тях, в Републиканци за България не се занимаваме с другите партии, а се стремим да вършим своята работа по най-добрия начин и да даваме решения“, коментира Цветан Цветанов. По думите му българските квартали и населени места трябва много по-добре да се възползват от европейската солидарност, за да може, чрез европейските средства, да стават удобни и безопасни за гражданите. Според данни от миналата година, реално изплатените средства за програмния период 2014-2020 г. са под петдесет процента. Това говори за пропуски в управлението и неадекватно организирани програми.

Сред управленските акценти на ПП „Републиканци за България“ са заложени мерки за улеснен достъп до европейско финансиране, обясни на жителите финансистът Стефан Дойкин, който е втори в листата с номер 21 и също присъства на срещата.

„Предвиждаме да опростим значително административните процедури по кандидатстване, да направим достъпа до финансиране на такива належащи обекти по-лесен, по-бърз и по-ефективен. Ще подобрим програмирането, като го съобразим с реалните нужди на различните региони на страната“.


Това ще е от полза, както за местните власти, респективно за гражданите, така също и за компаниите, работещи в различни сфери, съгласиха се присъстващите с Дойкин, който е координатор на секторна политика „Финанси и управление на средства от ЕС“ в ПП „Републиканци за България“.

Недопустимо е през 21 век в междублоково пространство, в близост до главна пътна артерия Велико Търново – София в старопрестолния град и на място, където има стотици домакинства, да се говори за липса на финансиране. Това трябва и може да се промени, коментираха в „Триъгълника“.

Подкрепа за номер 21 в интегралната бюлетина е подкрепа за промяна и за държава с правила.

Предишна статияЕвелина Славкова: В избирателната активност се крие ключът към следващия парламент
Следваща статияРуската Дума даде право на Путин да се кандидатира пак за президент

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук