Начало НОВИНИ Руската Дума даде право на Путин да се кандидатира пак за президент

Руската Дума даде право на Путин да се кандидатира пак за президент

0
На пленарно заседание в сряда Руската държавната дума прие на трето четене законопроект в съответствие с измененията в Конституцията, който освен всичко друго дава право на настоящия президент на Руската федерация Владимир Путин да се кандидатира отново за длъжността държавен глава.
Според една от новите разпоредби на Конституцията на Руската федерация ограничението на броя на сроковете, през които едно и също лице може да заема поста президент на Руската федерация, се прилага към настоящия държавен глава, без да се взема предвид предишните му. По този начин тази норма позволява на настоящия държавен глава да изпълнява длъжността президент на Руската федерация още два мандата.

Документът също така изяснява нормите на закона за избора на депутати в Държавната дума и забранява на гражданите, осъдени на лишаване от свобода за престъпления със средна тежест, да се кандидатират и да бъдат избирани за депутати на долната камара на парламента за пет години от датата на отстраняването или отмяна на присъдите им.

Предишна статияРепубликанци за България във великотърновския кв. „Триъгълника“: За разлика от опонентите ни, ние не се занимаваме с други партии, стремим се да даваме решения
Следваща статияАнгела Меркел: „Изправени сме пред нова, по-смъртоносна и инфекциозна пандемия“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук